Welkom op de site van het Hylper huis, dé locatie voor exclusief samenzijn temidden van de Friese en Hindelooper kunst en cultuur.
Welcome to the Hylper Huis website, the ideal location for exclusive gatherings in the heart of Frisian and Hindelooper art and culture.
E-mail:
hotel@skipsmaritiem.nl
Telefoonnummer:
088 - 05 04 158 (Hylperhuis/Skipshotel)
Adres:
Hylperhuis:
Tuinen 5-7
8713 KK Hindeloopen
Correspondentieadres:
Postbus 10
8715 ZH Stavoren

De rijke historie

Hindeloopen is een eigenwijs en bijzonder stadje met nog geen 900 inwoners. Het heeft eigen schilderwerk, klederdracht en notabene een eigen taal, het Hylpers genoemd. Temidden van het pittoreske Hindeloopen (Hylpen), omringd door water en kronkelweggetjes, treft men het Hylper Huis aan, voor de Hindeloopers het Huis van Ham. Dit huis is van oudsher (18e eeuw) een Hindelooper Kapiteinswoning.

Oude foto Hindeloopen

Hindeloopen en het Huis van Ham

Ham, de laatste eigenaar van dit mooie huis, was jarenlang de locale kruidenier. Men kwam in zijn winkeltje (aan de voorzijde van zijn huis) van alles en nog wat tegen.

Toen Ham en Truus op latere leeftijd besloten naar een seniorenwoning te verhuizen, hebben wij het huis van Ham gekocht. Tijdens een 2-jaar durende renovatie verdiepten wij ons in de geschiedenis van dit bijzondere huis met zijn bijzondere bewoners. Dit alles met groot respect voor het verleden.

tekst Hylper huis